A képek csak illusztrációk.

Adama Pendigan 330EC 1 l

Cikkszám: NOV134
Gyártó: Adama »
Kiszerelés: db
Súly: 1 Kg
Készlet: Raktáron
A készítmény a magról kelő egyszikű- és néhány kétszikű gyomnövény ellen hatékony. A hatás kifejtéséhez 5-15 mm bemosó csapadék szükséges. A felhasználhatósága rugalmas, jól irtja a kakaslábfű, selyemmályva, vadköles fajokat, valamint a muharféléket és a libatopféléket, az egynyári perje ellen kiváló.
5 724 Ft
Nettó: 4 507 Ft +áfa
 db

Termékismertető

Hatóanyagtartalom: 330 g/l pendimetalin
Formuláció: emulzióképző koncentrátum (EC)
Veszélyjel: Vízi szervezetekre kifejezetten veszélyes. Méhekre nem jelölésköteles
Forgalmi kategória: III.
Munkaegészségügyi várakozási idő : 0 nap


HATÁSSPEKTRUM ÉS DÓZIS
Kultúra Gyomnövény Dózis, kijuttatási időpont É.V.I.
Kalászosok magról kelő egyszikű gyomnövények
néhány magról kelő kétszikű gyomnövény
4-6 l/ha nk
Rizs magról kelő egyszikű gyomnövények
néhány magról kelő kétszikű gyomnövény
4-5 l/ha nk
Kukorica, napraforgó
magról kelő egyszikű gyomnövények
néhány magról kelő kétszikű gyomnövény
4-5 l/ha nk
Dohány, burgonya, borsó, lóbab,
szója, petrezselyem, sárgarépa, zeller,
paradicsom, paprika, káposztafélék
magról kelő egyszikű gyomnövények
néhány magról kelő kétszikű gyomnövény
4-5 l/ha nk
Dohány kacsgátlás
1,5% nk
Alma, körte, birs, naspolya, őszibarack, kajszibarack, cseresznye, meggy,
szilva, ringló, ribiszke, köszméte,
málna, áfonya, szeder, szamóca, szőlő
magról kelő egyszikű gyomnövények
néhány magról kelő kétszikű gyomnövény
4-5 l/ha nk
Erdészeti faiskola, dísznövények
magról kelő egyszikű gyomnövények
néhány magról kelő kétszikű gyomnövény
4-5 l/ha nk
Vöröshagyma (kivéve zöldhagyma),
póréhagyma, fokhagyma
magról kelő egyszikű gyomnövények
néhány magról kelő kétszikű gyomnövény
3-4 l/ha nk
Fűszernövények, gyógynövények
magról kelő egyszikű gyomnövények
néhány magról kelő kétszikű gyomnövény
4-5 l/ha nk
Lucerna
aranka
8-10 l/ha nk
Tulipán, nárcisz
magról kelő egyszikű gyomnövények
néhány magról kelő kétszikű gyomnövény
4-5 l/ha nk
Ez a termékleírás tájékoztató jellegű, a készítmény felhasználása előtt olvassa el a címkén található használati utasítást!

JAVASOLT TECHNOLÓGIA:

Kalászosokban (őszi búza, őszi árpa, tavaszi árpa, rozs, zab, triticalé) vetés után, kelés előtt preemergensen, vagy a kultúrnövény kelése után a bokrosodás kezdetéig posztemergensen kell a készítményt kijuttatni.
 
Rizsben a kultúrnövény kelése után annak 1-2 leveles állapotában, vagy preemergensen a vetést követő 3 napon belül kell kijuttatni. A preemergens alkalmazás esetén fontos, hogy a rizs vetése egyenletesen 2-3 cm mélységre történjen. A kezelést vízmentes területen kell elvégezni, a táblán pangó vízfoltok sem lehetnek, mert a levegő hiánya és a herbicid együttesen a rizs csírázását gátolhatják.
 
Kukoricában (takarmány, vetőmag, csemege) a kultúrnövény vetése után, kelése előtt preemergensen, vagy korai posztemergensen lehet a készítményt felhasználni. Preemergens kijuttatás esetén a kukorica legalább 3-4 cm mélyre történő vetése után, 4,0-5,0 l/ha dózisban kell alkalmazni. A kukorica kelése után annak szögcsíra- 4 leveles fejlettségéig, a magról kelő egy- és kétszikűek szikleveles állapotában önmagában 4,0 l/ha dózisban kell alkalmazni.
A készítmény csemegekukoricában, vetőmag előállításban történő alkalmazása a fajtatulajdonos előzetes hozzájárulásával történhet.
 
Napraforgóban preemergensen a vetést követő 3 napon belül, vagy 1-2 cm mélyen a talajba dolgozva kell alkalmazni a készítményt.
 
Borsóban, lóbabban preemergensen, a vetést követő 4-5 napon belül kell a kezelést elvégezni.
 
Szójában preemergensen, a vetést követő 2-3 napon belül, vagy a vetés előtt sekélyen, 1-2 cm mélyen a talajba dolgozva kell alkalmazni a készítményt.
 
Dohányban palántázás előtt (pre-planting) a talajra permetezve, vagy 2-4 cm mélyen a talajba dolgozva. Kacsgátlásra a kezelést a tengelyvirág megjelenésekor, legkésőbb a virágzás kezdetén, tetejezést követően, a kacsok 1-3 cm-es fejlettsége mellett kell elvégezni. Dohánytövenként 10-20 ml 1,5 %-os permetlé koncentrációjú szermennyiség szükséges. Fontos a dohányszár egyenletes, permetlével való fedése, a tövétől a tetejéig.
 
Lucernában arankairtásra egy évesnél idősebb állományban kora tavasszal, a lucerna nyugalmi állapotában kell kijuttatni a készítményt.
 
Vöröshagyma (kivéve zöld-hagyma), fokhagyma, póréhagyma kultúrákban preemergensen, a dug- és magtermő anyahagyma kiültetése után azonnal, magvetés esetén a vetést követő 3 napon belül kell a készítményt kipermetezni. Fontos az egyenletes, 3 cm mély vetésmélység. Étkezésre termesztett zöldhagyma gyomirtására nem használható!
 
Sárgarépa, petrezselyem esetében preemergensen, vetés után kelés előtt, a vetést követő 4-5 napon belül, zeller esetében a palántázás előtt 8-10 nappal kell kipermetezni a készítményt.

Paradicsom, paprika (pre-planting) palánták kiültetése előtt 8-10 nappal kell kijuttatni a készítményt.
 
Káposzta, kelkáposzta, bimbóskel, karfiol, karalábé (pre-planting) kultúrnövények palántáinak kiültetése előtt 8-10 nappal kell kipermetezni a készítményt. Száraz időjárás esetén a sekély, 1-2 cm mély talajba dolgozás a hatékonyságot növeli.
 
Burgonyában preemergensen, a végleges bakhátak kialakítása után kell a készítményt kipermetezni, amíg a burgonya csírái 3-4 cm-rel a talajfelszín alatt vannak.
 
Almatermésűek (alma, körte, birs, naspolya), csonthéjasok (kajszi, őszibarack, cseresznye, meggy, szilva, ringló) esetében kora tavasszal, jól elmunkált, gyommentes, apró-morzsás talajfelszínre kell kipermetezni a készítményt. Száraz időjárás esetén a sekély, 1-2 cm-es bedolgozás a hatékonyságot növeli.
 
Bogyósgyümölcsűek (ribiszke, köszméte, josta, málna, áfonya, szeder, szamóca) kultúrákban kora tavasszal, gyom- és növényi maradványoktól mentes, jól elmunkált talajfelszínre kell kijuttatni a készítményt. Szamócában a kezelést kora tavasszal, a kultúrnövény nyugalmi állapotában kell elvégezni.
 
Szőlőben (bor és csemege) a készítményt kora tavasszal, a szőlő fakadása előtt, jól elmunkált, apró-morzsás talajfelszínre kell kijuttatni.

Fűszer- és gyógynövények (kömény, édeskömény, kapor, ánizs, angelika, lestyán, koriander, ligetszépe, sáfrányos szeklice) kultúrákban preemergensen vetés után, kelés előtt kell kipermetezni a készítményt.

Dísznövények (tulipán, nárcisz)esetében a kezeléseket a hagymák nyugalmi időszakában kell elvégezni, fontos, hogy a hagymákat 3-4 cm aprómorzsás földréteg takarja.
 
Erdészet (faiskola, kosárfűz, fagyalfélék, díszcserjék, fenyőfélék, Juniperus) kultúrákban a kezelést fakadás előtt, nyugalmi állapotban, a gyomnövények megjelenése előtt kell elvégezni.
 
A szer üvegházban, valamint fólia alatti területeken nem alkalmazható!
Laza talajokon az alacsonyabb, szerves anyagban gazdagabb, kötöttebb talajokon a magasabb dózisok alkalmazása javasolt.

Termék értékelés és véleményezés

Szóljon hozzá Ön is! Ehhez már csak be kell jelentkeznie weboldalunkra.