A képek csak illusztrációk.

Kwizda Proplant 722 SL 1 l

Cikkszám: NOV240
Gyártó: Kwizda »
Kiszerelés: db
Súly: 1 Kg
Készlet: Raktáron
Folyékony, felszívódó gombaölő szer emulzió koncentrátum formulációban. Hatását talajon és levélen át is képes kifejteni, ezek mellett megelőző gyógyító és gátló hatással is bíró termék. Növénykondícionáló hatása is jelentős. Szabadföldi és zárt termesztőberendezésekben zöldség és dísznövénykultúrákban talajon át fertőző moszatgombák (Phythophthora, Pyhtium, Aphanomyces, Peronospora, stb.) ellen. Állomány vagy lombkezelésre, uborkában, vöröshagymában, salátában peronoszpóra, paradicsomban és burgonyában fitoftóra ellen alkalmazható.
17 998 Ft
Nettó: 14 172 Ft +áfa
 db

Termékismertető

Hatóanyagtartalom: 722 g/l propamokarb
Formuláció: Folyékony
Veszélyjel: Vízi szervezetekre nem jelölésköteles. Méhekre nem jelölésköteles
Forgalmi kategória: III.
Munkaegészségügyi várakozási idő : 0 nap
Hatásspektrum és dózis
Kultúra Kórokozó Dózis, kijuttatási időpont É.V.I.
Burgonya Burgonyavész 3 l/ha 7 nap
Cukorrépa (csávázás) Csírakori betegségek 20 l/t x
Paprika, paradicsom, uborka
(palántaágy fertőtlenítés)
Talajlakó gombák 0,3-0,4 l/m3 
talaj
7 nap
Paradicsom
(szabadföldi)
Paradicsomvész 3 l/ha 7 nap
Uborka
(szabadföldi)
Peronoszpóra 3 l/ha
3 nap
Vöröshagyma
Peronoszpóra 3 l/ha 14 nap
Saláta
Palántadőlés, peronoszpóra 0,15 % 21 nap
Dísznövény Talajlakó gombák 0,15-0,25 % -
Erdészeti csemetekert
Talajlakó gombák csávázás
Beöntözés
5 l/t mag
0,15 %
-
Tulipánhagyma Gombabetegségek 0,15 % -
Ez a termékleírás tájékoztató jellegű, a készítmény felhasználása előtt olvassa el a címkén található használati utasítást!


NÖVÉNYVÉDELMI TECHNOLÓGIA:

Talajkezelés esetén talajfertőtlenítésre 1 m3 talajhoz 0,3–0,4 l Proplant®-ot 20-50 l vízben feloldunk, majd öntözőrózsával egyenletesen a talajkeverékre locsoljuk és alaposan bedolgozzuk.

Vetés, palántázás, dugványozás előtt (pl. paprika, paradicsom, uborka palánta) vagy közvetlenül ezt követően felületi talajkezelésre is használható 0,15–0,25 %-os töménységben. Különösen érzékeny pl. uborka palánták esetében 0,1–0,15%-nál töményebb oldat perzselési tüneteket okozhat.

Burgonyában és paradicsomban fitoftóra elleni védekezést a tünetek megjelenése előtt szükséges elkezdeni és a fertőzöttség mértékétől függetlenül 10–14 naponként, 2–3 alkalommal célszerű megismételni. A hatás növelése céljából tapadásfokozó szer használata javasolt.

Uborkában peronoszpóra ellen a megelőző védekezés ajánlott 3,0 l/ha dózisban. A kezelést fertőzés erősségétől függően 8–14 naponként, 1–3 alkalommal célszerű megismételni.

Hagymában hagymaperonoszpóra ellen 4–6 leveles állapottól az előrejelzés alapján preventíven kell védekezni 3,0 l/ha dózisban. A permetezést a fertőzési nyomástól függően 8–14 naponként 3–4-szer célszerű ismételni. A permetlé megfelelő tapadása érdekében tapadásfokozó szer használata javasolt.

Salátában a palántadőlést okozó kórokozók ellen a növények beöntözéses kezelését már szikleveles állapotban célszerű elkezdeni 0,15 %-os oldattal. Az áttűzdelt palánták legkésőbb 5–6 leveles állapotig kezelhetők. A salátaperonoszpóra ellen közvetlenül kiültetés után javasolt permetezni, de legfeljebb 8–10 leveles állapotig. A fejesedést követően a készítmény már nem használható!

Dísznövényekben és erdészeti csemetekertekben a talajlakó gombák ellen – amenyiben talajfertőtlenítés nem történt – a vetésre, kiültetésre előkészített talajt közvetlenül a vetést, tűzdelést, palántázást illetve dugványozást megelőzően javasolt beöntözni0,15–0,25%-os töménységű oldattal. A cserepes és konténeres növények beöntözésére 0,15 %-os töménységű oldatot kell alkalmazni.

Termék értékelés és véleményezés

Szóljon hozzá Ön is! Ehhez már csak be kell jelentkeznie weboldalunkra.