A képek csak illusztrációk.

Hechenbichler GmbH Amalgerol Pr. 1 l

Cikkszám: NOV380
Gyártó: Hechenbichler GmbH »
Kiszerelés: db
Súly: 1 Kg
Készlet: Raktáron
Az Amalgerol egy svájci vegyész által 74 éve kifejlesztett termék. Főként, állati és növényi olajokból, gyógynövény kivonatokból, nyomelemekből, eszenciákból áll, és minimális mennyiségben algakivonatot is tartalmaz. Tisztán BIO a termék.
5 200 Ft
Nettó: 4 094 Ft +áfa
 db

Termékismertető

Az Amalgerol vegetációs és nem csak évenkénti adagja növény fajtától függetlenül 8-15 l/ha. Ajánlott a vegetációs adag kb. 40%-át a talajba juttatni, kipermetezve és bedolgozva, magágy készítés, vetés, ültetés előtt, vagy közvetlen utána, pl. öntözéssel. Ez esetben dózisa a talajba bedolgozva 4-5 l/ha. A vegetációs adag fennmaradó részét az állománykezelő permetezések során kell a növényre juttatni, egyenletesen elosztva a permetezések között, maximum 1%-os töménységben, a virágzás előtt kezdve, a betakarítást megelőző időszakig. Ez általában a 3 l/ha dózis használatát jelenti egy vagy több adagban kipermetezve.

A tarlómaradványok gyorsabb bontása miatt praktikus még ősszel további 4-5 litert hektáronként 20 kg/ha karbamid együttes adagolásával a területre juttatni és bedolgozni a fent leírtak alapján.

Kalászosokban: ősszel a tarlómaradványok bontása, jobb talajhigiénia kialakítására, a biztosabb átteleléshez szükséges gyökérnövekedés elősegítésére 3 l/ha, tavasszal a jobb begyökeresedéshez a felfagyási, vagy a gyomirtási stresszek kivédésére 3 l/ha adagban használható. Célszerű a virágzás előtt a lombvédelemmel egy menetben szintén 3 l/ha adagban a beporzódás, és a jobb szemkitelítődés miatt használni.

Repcében: ősszel, a regulátorozással egy menetben 2-3 l/ha ajánlott. A kezelés hatására a regulátor (Riza 250 EW) használata leállítja a lombozat növekedését, míg az Amalgerol a gyökerek növekedését serkenti fokozottan, ami a télállóságot és a fagytűrést növeli. Dózisa tavasszal szintén a regulátorozás alkalmával 2-3 l/ha, majd virágzás előtt 3-5 l/ha.

Kukoricában, napraforgóban: a vetés után, de kelés előtti gyomirtással egy menetben az egyöntetűbb kelés elősegítésére 4-5 l/ha. A késői talaj menti fagyok okozta stressz kezelésére és a gyökérnövekedés elősegítésére a kukorica és a napraforgó 2-8 leveles állapotában dózisa 3-5 l/ha, majd a virágzás előtt használható, a terméskötődés elősegítésére 3-5 l/ha dózisban.

Cukorrépában: már a bedolgozásos gyomirtásokkal egy menetben is ajánlott az egyenletes és egyöntetű kelés érdekében 4-5 l/ha adagban a talajba keverni. A kelés utáni gyomirtások okozta stressz kezelésére 3-4 l/ha, valamint a lombvédelmi kezelésekkel az erős kondició elérése érdekében, egy menetben 2-3 l/ha.

Burgonyában: a talaj-előkészítéssel a talajba keverve vagy az ültetéssel egy menetben a bakhátba permetezve 4-5 l/ha adagban használjuk először. A következő kezeléseket a virágzás előtti burgonyavész elleni kezelésekkel együtt célszerű folytatni legalább 3 l/ha adaggal. A későbbi állománykezelő permetezésekkel ajánlott még legalább 2-3 alkalommal további 2-3 l/ha adagot kiadni. Hajtatásos korai burgonyatermesztésben a kitakarás során fellépő kései fagyok kivédéséhez extrém, 10 l/ha-os dózissal rendkívül gyorsan lehet regenerálni a növényállományt.

Borsó, bab: a magasabb számú nitrogénkötő baktériumokat tartalmazó gyökér gümőképződés segítésére már itt is célszerű a talaj-előkészítéskor 3-4 l/ha mennyiségben a talajt is kezelni. A virágzás előtt használható 4-5 l/ha dózisban a peronoszpóra, levéltetű elleni kezelésekkel egyidejűleg kell erősíteni az állomány ellenálló képességét. A kezelések hatására az állomány később öregszik le.

Zöldségfélék, szabadföldi paprika, paradicsom, bogyós gyümölcsűek: szintén praktikus a talajelőkészítéssel a vetés vagy ültetés előtt a területet 4-5 l/ha adaggal kezelni. Ültetés előtt a tápkockázott állományt 0,5-1%-os oldattal beöntözni, vagy a tápkockákat bemártó kezeléssel segítsük a kiültetési stressz elkerülése érdekében. A további kezeléseket célszerű két héttel az ültetés után folytatni, majd 10 naponta megismételni 2-4 l/ha-os dózisokal, esetleg az egyéb állománykezelő védekezésekkel egy menetben. Ezek a kezelések ellenálóbbá teszik a növényeket a vírusos és baktériumos fertőzésekkel szemben is.

Hajtatásos kultúrákban (paprika, paradicsom, káposzta-félék, dinnye, stb.): ezekben a kultúrákban kifejezetten ajánlott a magasabb dózisú talajkezelés már az ültetési előkészítés során. Ekkor 5-10 l/ha adaggal a több éven keresztüli egy helyben való termesztés, a fokozott vízmennyiségek felhasználása miatti talajbetömörödést, eliszaposodást és a helyes vetésváltás elmaradása, valamint ezek együttes kórtani és rovartani problémáit látványosan lehet orvosolni, javítani. Természetesen nem csak kipermetezve és bedolgozva, hanem a csepegtető rendszeren keresztül az öntözéssel egy menetben is kijuttatható, akár heti gyakorisággal is. Extrém magas adagok sem okoznak semmilyen fitotoxikus hatást, vagy elváltozást, viszont dózistól függően jelentős és látványos javulás áll be a talajéletben. A további kezeléseket itt is célszerű az állomány-kezelő védekezésekkel egy menetben 2-4 l/ha adagban, vagy 0,2-0,4%-os (1000 l/ha víz adag mellett) töménységben végezni.

Szőlő és gyümölcs ültetvényekben: az első kezeléseket célszerű a sorkezelő gyomirtások során a talajszerkezet intenzív javítása érdekében elvégezni, teljes felültre számított 4-5 l/ha-os dózisban. A további kezeléseket még virágzás előtt érdemes elkezdeni, majd a további permetezések során a védekezésekkel egy menetben minden második alkalommal, 2-4 l/ha dózisban folytatni. A kezelések mérséklik a stressz hatások következményeit (szárazság, hosszan tartó vízborítás, növényvédő szer perzselés, stb.)


Termék értékelés és véleményezés

Szóljon hozzá Ön is! Ehhez már csak be kell jelentkeznie weboldalunkra.

Mások ezt tették vele a kosárba

Érdeklődjön
4 350 Ft
3 425 Ft +áfa
Raktáron
3 708 Ft
2 920 Ft +áfa
Raktáron
5 054 Ft
3 979 Ft +áfa